fbpx
Főoldal Életmód, egészségÖkoépítészetKenderház - Kenderbeton Kicsi ház kenderből

Kicsi ház kenderből

by Pegazus Média
0 hozzászólás

Ez az úttörő nagymama apró, fenntartható otthonokat épít kenderből.

A kender az egyetlen növény, amely táplál, otthont ad, ruhát biztosít és meggyógyít.

A kendert még mindig sok országban tekintik veszélyes anyagnak, és halált okozó kábítószerekkel sorolják egy kategóriába, miközben a növény szinte semennyi pszichoaktív hatóanyagot nem tartalmaz. Sokan vélik úgy, hogy ez az osztályozás az olajipar jogalkotási folyamatra gyakorolt gátlástalan befolyásának az eredménye, mivel a kender az egyik leginkább életképes alternatívája a műanyagoknak, az üzemanyagoknak és építőanyagoknak. Valójában hosszú időn keresztül volt fontos terménye sok országnak, és nem mellesleg felbecsülhetetlen egészségügyi előnyökkel is rendelkezik.

A kicsi ház mozgalom egyre növekszik!

Válaszként a féktelen fogyasztásra és a végtelen növekedés utáni vágyra, mely jelenleg velejárója a gazdaságnak, néhányan rájöttek, hogy az élettel való elégedettségünk nem ezektől a dolgoktól függ. Az apró házak egyre szélesebb körben válnak népszerűvé, főleg azok számára, akiket nem igazán érdekel, hogy részesei legyenek a bankok által fenntartott adósságra épülő gazdaságnak, melyek a jelzáloghiteleket használják arra, hogy emberek millióit fosszák meg anyagi javaiktól.

Muszáj így építkeznünk,” – mondja Pamela. “Annyi épületet kellene megújuló erőforrásból építenünk, amennyit csak tudunk, amely visszatartja a szenet, ami egészséges, és ha legális lenne, nagyon megfizethető. Ez egy mezőgazdasági melléktermék, amit mi használunk.

A kender felhasználható talajjavításra, bioüzemanyag, műanyag kompozitok, szerves testápolók és egészséges élelmiszerek előállítására.

A bolygó, amelyen élünk egy gyorsan változó környezet, amely megköveteli, hogy az ember egyre inkább tudatában legyen ennek. A kisebb lakóhelyek kevesebb energiát igényelnek, amely hatékony válasz a nem hatékony épületekre csakúgy, mint az öko falvak a megosztott erőforrásokkal.

A környezetbarát, egészséges, megfizethető, mégis illegális kender nagy reményekkel bír, de a kormányok sokszor nevetséges indokokkal tiltják meg az innovációt, és tisztességtelen módon más, szennyező anyagokat részesítenek előnyben.

A kender használatának tiltása előbb vagy utóbb úgyis véget kell érjen, ennek jele, hogy egyes államok már engedik az értékes növény termelését. A technológiák valamint fejlesztések előrehaladtával sok találékony ember fedez fel újabb felhasználási lehetőségeket, melyek között megtalálhatjuk az építőanyagokat.

Forrás:
https://ujvilagtudat.blogspot.com

0 hozzászólás
0

Korábbi cikkeink a témában

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom További információ >